Bezienswaardigheden in Alkmaar

N

Alles zelfgemaakt

N

Gespecialiseerd in vanille ijs

N

Mogelijkheid tot meenemen

Home » Bezienswaardigheden Alkmaar

Zijn jullie op zoek naar de leukste bezienswaardigheden in Alkmaar voor een gezellig en inspirerend dagje uit? Alkmaar heeft genoeg leuke activiteiten te bieden om een to do list te maken, zodat je direct weet wat te doen als je in de stad bent! Bij IJssalon Laan in het centrum Alkmaar kennen we de stad door en door en vertellen we jullie graag welke activiteiten en bezienswaardigheden je op je to do list kunt zetten om een geweldige tijd te beleven tijdens een dagje uit of een weekendje weg.

Bezienswaardigheden en activiteiten in historisch Alkmaar

Wat is er te doen als je in Alkmaar bent? Daar zijn een hoop antwoorden op, vooral omdat de stad een rijke geschiedenis heeft. Zo is Alkmaar natuurlijk dé kaasstad van Nederland. Je kunt hier bijvoorbeeld het bekende kaasmuseum bezoeken, waar je ook een mooi uitzicht hebt over het beroemde Waagplein. Ook heb je dan de gelegenheid om rond te lopen op de sfeervolle en smakelijke kaasmarkt. Ben je een echte bierliefhebber? Dan is er in het Nationale Biermuseum De Boom in Alkmaar zeker wat te doen voor jou tijdens je dagje uit. Hier leer je alles over het brouwen van bier en de lokale Nederlandse bieren. Kortom: Alkmaar biedt de leukste bezienswaardigheden voor iedereen die van een gezellig en veelzijdig dagje uit houdt.

Eten en drinken

Op een to do list voor een dagje Alkmaar hoort, naast leuke bezienswaardigheden, ook heerlijk eten en drinken. Naast zelfgemaakt ijs in onze ijszaak wil je tijdens je bezoek aan Alkmaar natuurlijk ook andere smaken van de stad proeven. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een restaurant voor een heerlijk diner in de avond? Of wil je graag lunchen op een sfeervol terras? Alkmaar biedt volop culinaire mogelijkheden! Wist je trouwens dat Alkmaar, naast een kaasstad, ook al eeuwenlang actief is in de visserij? Zo proef je hier in de visrestaurants en bij traditionele viskramen de lekkerste vissoorten.

Kom langs en wij vertellen je graag meer

Nu weet je wat te doen wanneer je Alkmaar bezoekt en leuke activiteiten op je to do list wilt zetten! Ontdek de historische binnenstad en, wanneer je nog meer tijd hebt, de mooie omgeving van de stad. Denk bijvoorbeeld ook aan de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de bijbehorende fietsroutes. Ook IJssalon Laan behoort tot de historie van Alkmaar, want onze ijssalon verkoopt al sinds 1948 de traditionele en ambachtelijke Laanijsjes. Wij ontvangen je tijdens je dagje uit natuurlijk graag in onze ijszaak om je ons heerlijke ijs aan te bieden en om je wat meer te vertellen over Alkmaar. Je kunt ook contact met ons opnemen via 072 511 5685 of ijssalonlaan@upcmail.nl.