Mediaverhalen

Home » Mediaverhalen

BESTE IJSSALON VAN NEDERLAND

Wij brengen het verhaal van Laan met veel plezier bij mensen, maar wij zijn niet de enige die dat doen! Meerdere media gingen ons al voor, zoals RTL Nieuws, RTH NH en vele kranten. In 2015 zijn wij zelfs uitgeroepen tot de Beste IJssalon van Nederland, dit vonden wij een hele mooie prestatie!

NIEUWSITEMS

Gedurende de jaren zijn er meerdere artikelen door de media gepubliceerd over Laan. Alle leuke nieuwsitems zijn door de jaren heen met trots bewaard.

delicious. magazine

INDEBUURT

ALKMAAR PRACHTSTAD

RTL Nieuws

FAVORFLAV

KRANTENBERICHTEN VAN KLANTEN

Door de jaren heen zijn er verschillende krantenberichten verschenen die door trouwe gasten van Laan werden geschreven. Wij vinden het erg leuk om dit te lezen, hierbij 2 van onze favorieten.

VERHAAL VAN ANDRÉ HOOGEBOOM

“Wanneer is te veel genoeg. Hoeveel soorten kan een mens verdragen, hoeveel bruin brood. Knip, boeren, volkoren, muesli, hoeveel cake, hoeveel witbrood, bruine croissantjes, hoeveel soorten zeep, tandpasta, bier, wijn en fris. Worden we uiteindelijk niet allemaal knettergek van al die keuzes die we dagelijks moeten maken. Dan word je bevangen door een knellende besluitenloosheid en om het gemakkelijk te maken blijven we maar hangen in de keuzes van vroeger. Van thuis. De gestampte muisjes zijn al jaren onveranderd en dat is makkelijk, betrouwbaar. Want stel dat je ook nog moet kiezen uit roze, witte, groene, zwarte, gele, oranje of rode gestampte muisjes. Maar gelukkig zijn er nog dingen verstild in de tijd. Het is volgens mij een van de laatste ijsboeren van Nederland die nog steeds één kleur levert. Wit. Waard om een omweg voor te maken. Een Laanijsje. Hoe lang staat de zaak er al, op de hoek van de Laat en de Koorstraat? 

Niet aangetast door de tand des tijds. Het ziet er nog precies hetzelfde uit als dertig jaar geleden, is niet bezweken voor de verleiding van meer en groter. Bij Laan ben je zo klaar. Een wit ijsje en smullen maar. 

Goed, je kunt kiezen voor nootjes of chocoladetop, voor groot of klein. Maar dat was het wel. En dat is prettig. Want als je moet kiezen uit al die kleuren van de regenboog vraag je je toch weer af, hoe die andere zou smaken. En blijft het onrustig in je hoofd. Soms ligt geluk besloten in de kleine dingen. Een wit ijsje bij Laan bijvoorbeeld.”

VERHAAL VAN HANS VISSER

“Zelf ben ik al een paar jaar niet in Nederland geweest. Dan heb je wel eens behoefte aan de sfeer. Winkelen in Alkmaar, een ijsje van Laan, lopen door de stad zonder dat je van de sokken wordt gereden. Want autovrije winkelstraten en woonerven, daarvan heeft nog niemand hier gehoord. En altijd hoor je hier een bats lawaai. Waar je ook bent. Je mist de stilte die je zelfs nog aantreft in een volle Nederlandse woonwijk.”

WAT IS JOUW LAAN-VERHAAL?

Kom jij ook al jaren bij Laan? Ben je een echte Laanijs-eter? En heb jij ook een Laan-verhaal die met ons wilt delen? Wij vinden het altijd heel erg leuk om deze verhalen te lezen! En heb je echt een goed verhaal? Dan komt hij misschien wel op de site!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid.